Welke ontwikkelingen spelen er? Waarom is een metamorfose van APS noodzakelijk?

Menno Pistorius neemt je mee in zijn beschouwing over de ontwikkelingen die een metamorfose van APS noodzakelijk maken. Bekijk de video.

Eén reactie

  1. Mooi verwoord Menno en een ervaren uitnodiging om hiermee aan de gang te gaan en toekomst te creëren.

    Zoals ik het ervaar, zitten we nu in een transitie waarbij we van opleidingen binnen een instituut, naar kenniscentrum gaan, waarin we opleiden. Hierbij wordt kennis een breder en situationeel begrip, binnen een grote verscheidenheid. Wij nemen met zijn allen unieke en collectieve geschiedenissen met ons mee, waarbij oorsprong, denk-modellen en gezondheids-modellen verschilden en ook nog verschillen. Deze pluriformiteit is ook onze kracht, aangezien de verschillen ook aanvulling betekenen. Juist de verschillende perspectieven zorgen dat we aanvullend zijn en in de frictie tussen deze perspectieven ziet ruimte voor constructie en innovatie. Zoals tijdens een EIPEN conferentie in Nijmegen mooi is beschreven: “Within an interprofessional encounter, more then one truth can exist at the same time”.
    Door samen te te ontdekken en te creëren is het mogelijk kritisch, en zeker ook praktisch, verschillende (gezondheid)modellen en acties te beschouwen en toe te passen. Hierbij explorerend waar dit kan op het continuüm van gezondheid professional oorspronkelijke professional (zoals bv ..therapeut). Daarmee ook zoeken naar waar “curatie en preventie” zich bevinden, of waar we juist “amplitie” als basis moeten gaan hebben.
    In alles zal er, zo als nu duidelijk te zien is, een wisselwerking zijn tussen Globaal en Lokaal, hierbij hebben we als kenniscentrum ook een rol om globaal naar lokaal te vertalen en lokaal naar globaal. Veel gezondheids vraagstukken zoals we die nu hebben zijn globale vraagtukken welke duidelijke beschreven worden door de WHO (bv SDG’s), globale acties (GAPPA, Global Action Plan Physical Activity), daarbij dienen de vraagstukken weer lokaal beantwoord, onderzocht en in actie te gaan waarna deze trans-lokaal tot global weer gedeeld worden en zo weer verder.
    Uitdagingen genoeg, als kenniscentrum zijn wij ook een actie-centrum welke exploreert, doet en daarmee creëert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ga door

Ontdek meer

Publieksversie Academieplan

Academieprofiel Academieplan Hier komt binnenkort de publieksversie van het Academieplan van de Academieparamedisch Studies van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Bekijk hier alvast de

Privacybeleid

Wie zijn we

Ons webadres is: www.myaps.nl

Welke persoonlijke data we verzamelen en waarom we het verzamelen

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de data getoond in het reactieformulier en ook het IP-adres van de bezoeker en de browser gebruikersagent string om spam opsporing te helpen.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van uw e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien u dit gebruikt. De privacybeleidspagina kunt u hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat uw reactie is goedgekeurd, is uw profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van uw reactie.

Contactformulieren, cookies

Wanneer u een reactie achterlaat op onze site, kunt u aangeven of we uw naam, uw e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor uw gemak zodat u deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien u een account hebt en u logt in op deze site, slaan we een tijdelijk cookie op om te bepalen of uw browser cookies accepteert. Dit cookie bevat geen persoonlijke data en wordt weggegooid zodra u uw browser sluit.

Zodra u inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met uw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als u “Herinner mij” selecteert, wordt uw login 2 weken bewaart. Zodra u uitlogt van uw account, worden login cookies verwijderd.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagd zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

Deze websites kunnen data over u verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en uw interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als u een account hebt en ingelogd bent op die website.

Analytics
Met wie we uw data delen, hoe lang we uw data bewaren

Wanneer u een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die geregistreerd zijn op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

Welke rechten u hebt over uw data

Als u  op deze site reacties  heeft achter gelaten, kunt u verzoeken om een exportbestand van uw persoonlijke data die we van u hebben, inclusief alle data die u ons opgegeven hebt. U kunt ook verzoeken dat we enige persoonlijke data die we van u hebben verwijderen. Dit bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar we uw data naartoe sturen

Reacties van bezoekers kunnen door een geautomatiseerde spam detectie service geleid worden.

Ontwerp door Dok Online en Tonnie van der Zouwen. Beheer door APS

All Rights Reserved © 2020

loslaten

Laat hier je boodschap achter over wat we moeten loslaten voor MyAPS in 2025: samen op weg naar een geïntegreerd kennis- en innovatiecentrum mèt de regio op het terrein van gezondheid en participatie.

Wat gebeurt er met je boodschappen? We verwerken ze in een anoniem overzicht op de pagina loslaten. Dat wordt mest voor het proces.